Musikalsk Grundkursus
Musikalsk Grundkursus
Mathias Heise modtager Kronprinseparrets stjernedryspris 2016

Tidligere Sankt Annæ MGK-elev mundharpisten, Mathias Heise, modtager Kronprinseparrets stjernedryspris 2016.

Mundharpisten Mathias Heise hædres når Kronprinsparrets Priser uddeleles lørdag den 8.oktober 2016.

Mathias Heise var bare otte år, da han fik ørerne op for, hvad en mundharpe kan bruges til. For Mathias Heise var mundharpen medvirkende til, at han allerede i de tidlige teenageår fandt sin egen identitet. Både han selv og kammeraterne syntes, det var sejt, at han kunne traktere det lille instrument i lommestørrelse, som man kunne have med alle vegne – og han blev hurtigt inkluderet i spændende musikalske fællesskaber.

»Især inden for jazzen er der et intenst fællesskab, en slags fælles musikalsk sprog, som er meget givende,« siger han.

Mens han gik i gymnasiet, havde han dannet sit eget orkester, Mathias Heise Quadrillion, og efter studentereksamen fra MGK på Sankt Annæ Gymnasium indspillede han sit første album med egne kompositioner. Mathias modtog Rødovre Musikpris i 2012 og vandt DPAs konkurrence for unge jazzkomponister ”Årets jazzkomponist” i 2015. Samme år kom han – som den første herhjemme på mundharpe – ind på Rytmisk Konservatorium, men droppede ud igen allerede efter et år. På det tidspunkt var musikerkarrieren kommet så godt i gang, at det var svært at afse tid til studierne.

»Lige nu arbejder jeg fuldtid som musiker. Vi er ved at indspille vores anden plade i Mathias Heise Quadrillion, og derudover har jeg en jazzkvintet, hvor vi også spiller mine kompositioner,« fortæller han. Han bliver også meget brugt som sideman og solist i forskellige sammenhænge, både jazz, pop og til studieindspilninger.

»Jeg er et sted i tilværelsen, hvor jeg hver dag vågner op til en masse spændende opgaver. Og så er der jo det fine ved at skrive musik, at det er en livslang udvikling, hvor man kan blive ved med at beruse sig i nyt terræn, nye lyde og nye evner, man kan tilegne sig.«

 

KALENDER OG NYHEDER